De Japanse kant mag de zee-ontladingniet starten zonder toestemming! Positie van het ministerie van Buitenlandse Zaken

Tijd vrijgeven: 2021-06-28 17:45:24  Hits: 31

on 13 april, besloot de Japanse regering om hetnucleaire afvalwater uit de Fukushima-kerncentrale-ongeluk door Ocean-ontlading te verwijderen.AS Eennaaste buurman en een stakeholder van Japan, China drukt het ernstige bezorgdheid uit.

De fukushimanucleair ongeval is Een van de meest ernstigenucleaire ongelukken in de wereld, resulterend in de afgifte van een grote hoeveelheid radioactieve materialen, en heeft een diepe impact gehad op het mariene milieu, voedselveiligheid en menselijke gezondheid.

Het beoordelingsrapport van de IAEA-expert Groep wijst duidelijk op dat als het tritiumcontaining afvalwater uit de Fukushima-kerncentrale in de oceaan wordt geloosd, het heeft invloed op het mariene milieu en de volksgezondheid van de omringende landen. Tegelijkertijd bevat het bestaande behandelde afvalwaternog steeds andere radionucliden en heeft verdere zuiveringsbehandelingnodig.

Het verslag van het Wetenschappelijk Comité van de Verenigde Naties over het stralingseffect van atoomsenergie is ook van mening dat de impact vannucleair afvalwater uit de Fukushima-kern Power Plant-ongeluk op de mariene ecologische omgeving moet continu worden gevolgd en waargenomen.

De Duitse Marine Science Research Agency wees erop dat de Kust van Fukushima de sterkste oceaanstroom in de wereld heeft, vanaf de datum van ontslag binnen 57 dagen, Radioactief materiaal zal zich verspreidennaar meer dan de helft van de Stille Oceaan, 10 jaar later verspreidnaar de wereldwijde wateren.greenpeacenucleaire experts zeggen dat het koolstof-14-gehalte van Japan39; s kernafvalwater zal duizenden gevaarlijk blijven van jaren en kan genetische schade veroorzaken.-&#

japan zonder einde onder de toestand van veilige verwijderingsmiddelen, ongeacht de vraag en tegen beide In binnen-en buitenland, zonder overleg met de omringende landen en de internationale gemeenschap tot volledig, eenzijdig, beslist door zeeval van hetnucleaire afvalwater bij het Fukushima-kerncentrale-ongeluk, is het uiterst onverantwoordelijk, zal de internationale gezondheidszorg en de omgeving ernstig beschadigen Landen Mensen39; s Vitale interesses.

&#De zee is het gemeenschappelijk eigendom van de mensheid.

De verwijdering vannucleair Afval van het Fukushima-ongeval is geen binnenlandse kwestie in Japan.We dringt er bij de Japanse zijde ten zeerste aan om haar verantwoordelijkheden te erkennen, een wetenschappelijke houding aan tenemen, aan zijn internationale verplichtingen te voldoen en te reageren op de ernstige zorgen van de internationale gemeenschap,naburige landen en Haar eigen mensen.

reexamine de verwijdering vannucleair afvalwater uit de kerncentrale van Fukushima, en zich onthouden van het initiëren van de afvoer vannucleair afvalwater in de zee zonder toestemming vóór volledige raadpleging D Overeenkomst wordt bereikt met alle geïnteresseerde landen en de IAEA.

china zal de ontwikkeling van de situatie samen met de internationale gemeenschapnauwlettend volgen en het recht voorbehouden aan het verdere reactie.

voorgaand: De Japanse regering besloot in pr...

volgende: Na 10 jaar fraude waren Letv en J...